Ce sunt implanturile dentare?

Implant Dentar

Implanturile dentare reprezinta o solutie eficienta si moderna prin care pot fi inlocuiti dintii pierduti.  Implanturile si tehnicile moderne folosite pot face minuni indiferent de cati dinti lipsa are o persoana. Pacientii nu mai trebuie sa isi sacrifice dintii naturali pentru a lega de ei lucrari cum ar fi puntile dentare si nu mai trebuie sa utilizeze proteze care genereaza un disconfort permanent, putand beneficia de o dantura fixa, care se ancoreaza pe implanturi, acestea simtindu-se ca dintii naturali.

Un implant dentar este o piesa de titan pur, care are forma de surub in general. Acesta are menirea de a face o radacina artificiala pe osul maxilar, unde dintii naturali sunt lipiti.

Fii la curent:  Prima vizita la un dentist pentru copii

Reconstructia se formeaza din doua segmente, mai exact unul intraosos numit implant si un altul supraosos care poarta denumirea de bont.

Peste acest bont se va ancora coroana, proteza sau o punte. Tratamentele sunt conservatoare comparativ cu o lucrare normala cu punte pentru ca implanturile dentare elimina nevoia de a sacrifica dintii invecinati. Daca se va face o punte dentara, ea va avea nevoie pentru a fi ancorata de cel putin doi dinti care sa functioneze pe post de stalpi de sustinere, dinti care vor fi sacrificati, din nefericire. Nervii se extrag, se obtureaza canalele si sunt slefuiti dintii care inainte erau sanatosi.

Fii la curent:  Motivati-va sa respectati durata corecta a periajului cu noua pasta de dinti Colgate® Total® Visible Action™

Restaurarea dintilor pe implanturi poate aduce beneficii estetice, dar si functionale foarte bune. Pacientii nu percep senzatia ca ar avea ceva artificial in gura si la scurt timp dupa interventie ei uita ca in locul respectiv au pierdut un dinte.

Daca unul sau mai multi dinti lipsesc, masticatia si estetica vor avea de suferit. Pe langa toate acestea, osul maxilarului, unde nu se mai afla niciun dinte se resoarbe si inserarea unui implant poate fi riscanta si uneori imposibila fara lucrari suplimentare precum aditia osoasa cu ajutorul careia se reface volumul de os in asa fel incat implanturile sa se ancoreze cat mai bine.

Fii la curent:  Descoperire ULUITOARE: Un nou organ, identificat în corpul uman. 'Biblia' anatomiei trebuie rescrisă

Atunci cand dispar grupe mari de dinti estetica fetei va avea mult de suferit. Oasele maxilarului se resorb si structura fetei se modifica: buzele pot avea un aspect infundat, vor aparea mai multe riduri in zona gurii si a nasului.

Clinica stomatologica Sector 2 Elveto Dent – Urgente stomatologice

https://cabinetstomatologicsector2.ro/ este site-ul care reprezinta o Clinica stomatologica Sector 2 care ofera pacientilor servicii de implantologie utilizand cele mai moderne tehnici medicale.

Acorda un vot

Related Posts