Copiii la stomatolog

Cabinet stomatologic copii

Dacă prima vizită la stomatolog, fiind o experiență inedită, nu va fi încărcată, inițial de teamă, respingere, anxietate chiar, este foarte posibil ca, la cele ce urmează, copilul să dezvolte reacțiile enumerate anterior. Pentru a dezvolta o relație firească, de acceptare și chiar de împrietenire cu medicul stomatolog, părintele trebuie  să fie atent la câteva aspecte, în abordarea acestui eveniment din viața unui copil. În primul rând, primele vizite la clinica stomatologica pentru copii ar trebui să fie făcute cu titlu de  control, preventiv, nu în situații acute, care necesită deja o intervenție mai severă.

Ghidurile de bună practică recomandă, ca inițiere a vizitelor la stomatolog, vârsta de 1 an, moment la care se poate intui dezvoltarea danturii și încă se mai poate interveni la modul neinvaziv pentru corectarea anumitor probleme. Primele vizite se recomandă a fi de tatonare și obișnuire atât cu  medicul, cât și cu atmosfera. Tot cu caracter de premisă importantă, părinții trebuie să fie atenți la atitudinea pe care o au ei înșiși față de vizita la stomatolog, deoarece le pot induce copiilor, involuntar, prin micro-gesturi sau prin tensiunea generată, o teamă inconștientă, greu de rectificat ulterior. Trebuie  să iasă, astfel, din discuție, amenințările uzuale cu medicul și injecția, în caz de insubordonare din partea copilului.

Fii la curent:  Vesti bune pentru supravietuitoarele cancerului se san. Set de proteza si sutien special compensat prin sistemul asigurarilor de sanatate

Descrierea experienței personale, în mod interesant, fascinant, deosebit, explicarea importanței dinților și a întreținerii sănătății lor, a rolului medicului de a ne ajuta în prevenirea unor suferințe mult mai mari, în cazul în care nu îi tratăm, poate facilita consolidarea unei relații corecte a copilului cu medicul, din primii ani de viață. Pentru a disipa teama de necunoscut, încercați să anticipați, povestindu-i copilului în prealabil, ceea ce se va întâmpla în cabinetul medicului: care e aparatura, cum e echipat, ce mască, mănuși și ochelari are un dentist pentru copii; puteți încerca, astfel, și jocuri cu schimbul de rol (pe rând, copilul va fi pus atât în ipostaza pacientului, cât și în cea a medicului). Aveți, de asemenea, grijă ca vizitele la dentist să fie făcute într-un moment al zilei când copilul se află în cea mai echilibrată stare: odihnit, mâncat etc.

Fii la curent:  Frumusete fara celulita, prin terapia cu radiofrecventa de la Bioestetika.ro

Dental Crown Health | clinica stomatologica pentru copii

Nu în ultimul rând, trebuie , în calitate de părinți, să alegeți cu atenție cabinetul și medicul stomatolog cu care veți colabora, de preferat o clinică specializată pe segmentul pediatric, cu personal instruit în relațiile cu copiii, așa cum este clinica dentara Dental Crown Health (http://www.stomatologiecopiisector3.ro).

Fii la curent:  Movial plus este acum disponibil si in farmaciile Catena!
Acorda un vot

Related Posts