Endodontia – O interventie cu impact major asupra dintilor afectati

Endodontie la microscop

Endodontia este un domeniu foarte exact care se concentreaza asupra tratarii pulpei dentare si a tesuturilor care inconjoara radacina unui dinte. Atunci cand pulpa dentara este bolnava sau ranita, tratamentul canalului efectuat de catre endodont va permite salvarea dintelui, astfel mentinand functia si estetica sa. Endodontii sunt specialisti in stomatologie care efectueaza o varietate de proceduri ce includ tratamentul canalului si a radacinei, albirea interna, tratamentul dintilor crapati si tratamentul in cazul traumelor dentare. La Plaza Dent, cabinet stomatologic in sector 6, endodontii ofera cel mai bun tratament dentar posibil, la cele mai inalte standarde si cele mai mici preturi!

Fii la curent:  Fizioterapie

Tratamentul endodontic este procedura utilizata pentru a salva un dinte de la inflamatii sau chiar pierdere. Daca un dinte este crapat, traumatizat sau are o carie profunda, pulpa poate fi expusa la bacterii si se poate inflama sau infecta. Progresia avansata a infectiei in sistemul canalului radicular duce la moartea pulpei. Cu pulpa inflamata sau infectata, dintele poate fi sensibil la temperaturi ridicate sau scazute si poate deveni dureros la masticare, iar pulpa poate pulsa sau se poate umfla. In aceste conditii, exista doua optiuni. Una dintre ele presupune extractia dintelui sau acesta ar putea fi salvat cu tratament al canalului si radacinei, cea din urma fiind, de departe, optiunea perfecta.

Fii la curent:  Ajut-o sa straluceasca

Daca va intrebati cum va dati seama ca aveti nevoie de o interventie asupra canalului radicular, acordati atentie durerilor severe si semnelor unei infectii care nu dispare oricat de bine ar fi tratata. In general, umflaturile in interiorul gingiei indica o infectie. Nu toate durerile si umflaturile dintilor inseamna ca este necesar tratamentul endodontic, tocmai de aceea este absolut necesara evaluarea unui specialist.

Fii la curent:  Ginecomastia, o solutie pentru reprezentantii sexului tare, oferita de Drsorinparasca.ro

Plaza DentEndodontie la microscop sector 6

Tehnologia dentara a inregistrat un progres enorm in ceea ce priveste aplicarea tratamentului endodontic. Pentru a obtine rezultate eficiente se folosesc instrumente de nichel si titan care sunt biocompatibile, anestezice si microscoape performate. La Plaza Dent se efectueaza cu succes interventii de endodontie la microscop, folosindu-se anestezice compatibile chiar si femeilor insarcinate sau care alapteaza. Detalii ce va vor convinge puteti afla accesand https://plazadent.ro/!

Acorda un vot

Related Posts