Generalitati despre implantologia dentara – Dental Crown Health

Implant dentar

Implantologia este o ramura a stomatologiei dedicata implanturilor dentare. Un dinte natural are doua componente principale: coroana care este partea vizibila a dintelui si radacina care este partea dintelui plasata in osul maxilarului, sub gingie. Un implant dentar actioneaza ca o radacina artificiala a unui dinte, deoarece este inserat exact in locul fostei radacini. Acesta este des intalnit sub forma de surub si este fabricat din titan sau un aliaj de titan. Titanul este un material biocompatibil iar notiunea de respingere a implantului, era o complicatie frecventa in perioada in care acestea erau realizate din materiale care nu puteau fi osteointegrate. Toate aceste probleme au disparut odata cu aparitia titanului in domeniul dentar. Pana in prezent, milioane de implanturi osteointegrate au fost instalate in gura pacientilor cu cel putin un dinte lipsa. Implantologia devine din ce in ce mai raspandita si este predata in toate scolile dentare din lume.

Fii la curent:  Rasfata-ti simturile cu sarea de baie plina de miresme, din magazinul online Sabon

Implanturile dentare pot fi considerate un plan de tratament atunci cand un pacient are unul sau mai multi dinti lipsa. Un singur implant nu poate inlocui mai multi dinti care lipsesc. Este necesarea instalarea a cate un pilon pentru fiecare dinte lipsa, dupa care urmeaza construirea unei coroane individuale pentru fiecare pilon in parte.

Fii la curent:  Peeling-ul cu diamante, secretul unui ten mereu tanar si fara riduri

Instalarea implanturilor dentare este posibila printr-o procedura chirurgicala…

Care este efectuata, de obicei, sub anestezie locala, foarte rar cu ajutorul anesteziei generale. Tot mai multi profesionisti din domeniul sanatatii dentare se calificati in domeniul implantologiei pentru ca este o noutate si totodata un element de baza in stomatologia reparatorie.

Fii la curent:  Cele mai bune dispozitive medicale

Dental Crown Health este un loc in care implantarea orala este un mod de viata! Sute de pacienti multumiti si sute de reusite, recomanda clinica si specialistii ca fiind numarul 1 in implantarea orala. Daca aveti nevoie de sfaturi in legatura cu tipuri, preturi sau alte informatii despre implanturi dentare in Bucuresti, merita sa accesati https://dentalcrownhealth.ro/. Aici veti gasi toate informatiile care va pot fi utile in pregatirea dinaintea interventiei!

Acorda un vot

Related Posts