Microscopul – succesul tratamentului de canal radicular

Cabinet stomatologic sector 6

Tratamentul endodontic sau tratamentul de canal radicular este unul dintre principalele domenii de specialitate pe care profesionistii Plaza Dent se concentreza de multa vreme. Acesta este perceput ca fiind un tratament intern al dintelui. Asta inseamna ca dintele este deja deteriorat si miezul sau trebuie tratat pentru a preveni infectia si pentru a-si pastra functionalitatea. Calitatea tratamentului de canal radicular este de mare importanta si permite pastrarea unui dinte natural chiar daca acesta a suferit traume.

Tratamentul necorespunzator sau intarziat al canalului este unul din principalele cauze ale pierderii unice sau multiple a dintilor. Daca se permite cariilor dentare sa descompuna straturile profunde ale dintilor, infectia si inflamatia se vor raspandi in maxilar prin canalele radiculare si ar provoca o inflamatie supurativa a maxilarului. Acest tratament necesita un maxim de profesionalism si expertiza medicala specializata.

Fii la curent:  Endodontia – O interventie cu impact major asupra dintilor afectati

Interventia prin tratament endodontic este necesara in cazul cariilor dentare in stare avansata, atunci cand a mai avut loc un tratament similar insa a fost aplicat incorect, in urma unei traune dentare, atunci cand este singura solutie de conservare a dintilor naturali.

Practicile actuale ale tratamentului de canal radicular sunt atat de performante incat este aproape imposibil sa nu salveze dintele natural, mai ales daca pacientul se prezinta la cabinet inca de la primele simptome ale infectiei. Un microscop dentar poate oferi beneficii semnificative in cea ce priveste imaginea dintelui, fapt ce sprijina specialistul in diagnostic si managementul tratamentului. In endodontie, tratamentul precis nu depinde numai de aptitudinile tehnice si cunostintele medicului dentist, ci si de o vizualizare clara si detaliata a locului in care trebuie intervenit.

Fii la curent:  Motive pentru care pot interveni schimbari in culoarea dintilor

Deoarece rezultatul unei terapii endodontice este influentat de multi factori care nu sunt vizibili cu ochiul liber – canale radiculare suplimentare sau variatii anatomice – marirea si iluminarea buna furnizate de un microscop au devenit indispensabile atat pentru diagnostic, cat si pentru terapie. Astazi, este larg acceptat faptul ca utilizarea microscoapelor dentare a contribuit la extinderea potentialului tratamentului endodontic.

Fii la curent:  Clinica Elveto Dent va ofera servicii inovatoare de inalta clasa cu aparatura medicala moderna

Cabinet stomatologic in sector 6 | plazadent.ro

Pentru procedura de endodontie la microscop aplicata corect si impecabil, va puteti adresa specialistilor de ca PlazaDent, cabinet stomatologic in sector 6. Pe site-ul https://plazadent.ro/ aveti detalii despre servicii si preturi!

Acorda un vot

Related Posts