Mituri despre aparatele dentare

Aparatele dentare au devenit din ce în ce mai populare atât în rândul tinerilor, cât și al adulților. Fie că este vorba de obținerea unui zâmbet perfect din punct de vedere estetic, fie că se dorește corectarea unor probleme de masticație și vorbire, aparatele dentare sunt o soluție optimă.

Cu toate acestea, dacă te-a tentat vreodată să apelezi la un aparat dentar, probabil că ți-au fost adresate măcar o dată  întrebări precum “Oh, dar nu crezi că va fi muuult prea dureros? ” sau “Nu crezi că acest tratament va dura o veșnicie?”. Dacă ai fost la o consultație la un ortodont, probabil știi că răspunsurile la aceste întrebări sunt “Nu chiar” și “Nu”.

Dar haideți să demontăm câteva dintre miturile care dăinuie acest subiect controversat:

  • Mit: A monta È™i a purta un aparat dentar este dureros tare-tare

 

Fii la curent:  Un aspect al stomatologiei pediatrice: aparatul dentar

Adevăr: Procedura de montare se realizează în mod treptat, iar medical ortodont va avea grijă ca poziționarea aparatului să fie una corectă, fără să forțeze dinții. Procedura îți poate crea un disconfort, deoarece durează aproximativ o oră pentru fiecare arcadă. Într-adevăr, prima săptămână de purtare a aparatului poate fi o perioadă mai dificilă deoarece se manifestă printr-o durere mai mult sau mai puțin suportabilă( depinde de la caz la caz). Se recomandă consumul de alimente moi, lichide și evitarea alimentelor dulci, reci și calde.

 

  • Mit: Aparatul dentar funcÈ›ionează doar la copii È™i adolescenÈ›i

 

Adevăr: Vârsta nu este un impediment în obținerea unui zâmbet sănătos și frumos. Într-adevăr, tratamentul poate dura mai mult la adulți decât la copii, dar rezultatele sunt la fel de pline de succes. Nu este niciodată prea târziu să îți pui aparat dentar!

Fii la curent:  Tratament ortodontic la orice varsta

 

  • Mit: După ce îți scoÈ›i aparatul, dinÈ›ii se vor strâmba din nou

 

Adevăr: Nu și dacă porți o gutieră sau retainer colat pentru o perioadă specifică indicată de către ortodontul tău. Dinții au nevoie de timp pentru a se fixa în noua lor poziție.

 

  • Mit: Trebuie să port aparatul dentar pentru foarte mult timp.

 

Adevăr: În medie, un astfel de tratament durează 18 luni. Desigur, acest termen variază de la pacient la pacient.

 

  • Mit: Știu data exactă în care îmi voi scoate aparatul dentar.

 

Adevăr: Ar fi frumos într-adevăr să știi data exactă în care se sfârșește tratamentul, însă din păcate este imposibilă predicția acesteia. Perioada tratamentului este doar estimativă.

 

  • Mit: Aparatul dentar se pune doar după ce se schimbă toÈ›i dinÈ›ii de lapte

Adevăr: La copii, cel mai frecvent dinții ies înghesuiți deoarece maxilarele sunt prea micuțe, fiind indicată lărgirea lor când oasele sunt încă maleabile. Dacă aștepți ca dinții să se schimbe integral, oasele vor rămâne mici și va fi necesară extracția unor dinți pentru a le face loc celorlalți.

Fii la curent:  Cum putem obtine un zambet perfect in timp record

 

Mit: Tratamentul este foarte costisitor.

 

Adevăr: Multe cazuri necesită o intervenție minoră, sau brackeți pe o singură arcadă. Costurile sunt stabilite individual în funcție de cazul fiecărui pacient. La Alverna Dental Studio vă punem la dispoziție servicii de calitate la eforturi financiare acceptabile.

 

Acestea au fost doar câteva din miturile întâlnite în domeniul ortodentiției. O consultație la medicul ortodont va clarifica multe întrebări legate de acest subiect “tabu” și te va ajuta să îți tratezi orice problemă.

https://alvernadental.com/

Acorda un vot

Related Posts