Necesitatea extractiei maselelor de minte

Cabinet stomatologic sector 6

Extractia maselelor de minte este o procedura dentara obisnuita, dar nimeni nu asteapta cu nerabdare sa o experimenteze. Pentru a va ajuta sa va pregatiti sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti despre procedura.

In esenta, o extractie de masea de minte este un proces de indepartare a unuia sau mai multi molari terti, dinti care sunt localizati in partea superioara si inferioara a maxilarului. Molarii sunt ultimul set de dinti care erup si se dezvolta intre 17-25 de ani. In mod normal cresc patru molari, dar unii oameni pot avea mai multi si altii deloc.

Fii la curent:  Simptomele eruperii molarilor de minte

Cresterea si dezvoltarea unui molar de minte nu este un lucru rau, dar devine problematic atunci cand incepe sa provoace probleme de sanatate. Pot aparea infectii, chisturi, tumori si deteriorarea dintilor si gingiilor din apropiere. De asemenea, daca infectia este descoperita intr-o stare avansata, aceasta poate afecta si alte organe ale corpului.

Extractia se face, de obicei, printr-o procedura chirurgicala sub anestezie locala, in general, insa in functie de complexitatea cazului, se poate recurge si la anestezie generala. Indiferent de situatie, metodele de anestezie sunt atat de moderne si adaptate fiecarei persoane incat, in mod cert, nu se vor simti dureri in timpul interventiei. Dupa procedura pacientii trebuie sa adopte o dieta cu alimente moi care sa nu solicite prea mult maxilarul, dar si pentru a scadea sangerarea si predispozitia la aparitia umflaturilor. In afara de dieta, medicul mai poate recomanda medicamente antiinflamatoare care ajuta la gestionarea eficienta a durerii si disconfortului.

Fii la curent:  Ginecomastia, o solutie pentru reprezentantii sexului tare, oferita de Drsorinparasca.ro

Expertii spun ca cel mai bun moment pentru eliminarea maselelor de minte este atunci cand nu sunt deplin dezvoltate. Cand dintele este indepartat in aceasta perioada, riscurile pentru complicatii sunt mai mici si recuperarea tinde sa fie mai rapida. Una dintre modalitatile de a accelera recuperarea include evitarea activitatilor fizice intense, fumatul si mestecatul alimentelor dure.

Fii la curent:  Lucrari dentare de calitate

Cabinet stomatologic in sector 6 PlazaDent.ro

Plaza Dent, cabinet stomatologic in sector 6, este locul unde se efectueaza cele mai lipsite de durere extractii dentare, asa ca accesati https://plazadent.ro/ si programati-va cat mai repede pentru a va rezolva problemele stomatologice cu care va confruntati!

Acorda un vot

Related Posts