Probleme stomatologice minore, interventii majore

Cabinet stomatologic sector 6

In literatura de specialitate este posibil sa gasiti urmatoarea definitie: gingivita este o degradare parodontala inflamatorie care poate apareea din cauza unor factori regionali si generali si poate avansa fara a distorsiona unitatea dentogingivala. Se disting urmatoarele tipuri: catarala, hipertrofica si ulcerativa necrozata.
Gingivita catarala este considerata ca fiind cea mai raspandita. In acest caz apare hiperemia gingiilor sau umflarea gingiilor, pacientul insusi putand observa inflamarea si sangerarea acestora in timpul rutinei de igienizare.

Gingivita hipertrofica se intalneste destul de rar spre deosebire de primul tip de gingivita. Aceasta apare, in cea mai mare parte, datorita modificarilor endocrine din organism: sarcina, diabet, adolescenta. Acest diagnostic se pune pe baza simptomelor de sangerare, miros neplacut in gura, largirea distantei dintre gingie si dinte, favorizand accesul bacteriilor catre radacina dintelui.

Fii la curent:  Descoperire ULUITOARE: Un nou organ, identificat în corpul uman. 'Biblia' anatomiei trebuie rescrisă

Gingivita ulcerativa necrozata se dezvolta pe fondul stomatitei necrotice acute. Pot aparea simptome ca sangerarea, mirosul neplacut si inflamarea mucoasei orale. Apare adesea in boli ca gripa, tuberculoza, boli de sange.

Fii la curent:  Uniformele medicale colorate la moda

Nu exista unn tratament standard al gingivitei, se efectueaza metode de la curatarea profesionala pana la interventia chirurgicala, in functie de nevoi si gradul de gravitate al bolii.

O stare avansata a gingivitei poate aduce cu sine de la disconfort sporit pana la dureri de nesuportat. Tratamentul ei ar putea intra in categoria de urgente stomatologice daca pacientul se adreseaza medicului stomatolog doar atunci cand nu mai rezista durerii. In principiu, o curatare profesionala a zonei afectate va reduce semnificativ durerea. Pungile gingivale trebuie dezinfectate corespunzator pentru a favoriza retragerea acestora, iar aplicarea unei solutii de fluorizare va proteja dintii impotriva altor depuneri de bacterii si tartru.

Fii la curent:  Microscopul - succesul tratamentului de canal radicular

Specialistii PlazaDent plazadent.ro cabinet stomatologic in sector 6, ofera atat servicii de interventie simpla, ca in cazul gingivitei, precum si servicii complexe de implantare dentara sau chirurgie orala. Indiferent de problema care va supara, programati o vizita la cabinet si impreuna cu un specialist veti stabili traseul pentru un zambet sanatos.

Acorda un vot

Related Posts