Problemele care pot aparea in urma refuzului extractiei molarilor de minte

Cabinet stomatologic Colentina

Nimeni care viziteaza un cabinet stomatologic nu vrea sa auda de faptul ca trebuie sa piarda un dinte, dar, uneori, extractia protejeaza zambetul. Cel mai frecvent indepartati sunt molarii de minte. Multi oameni nu au probleme in ceea ce priveste acest set de dinti, insa la fel de multi au de suferit de pe urma lor.

Molarii de minte reprezinta al treilea set de molari, care incep sa se dezvolte in adolescenta. Stramosii nostri aveau nevoie de acesti dinti din cauza unei diete cu alimente dure, putin gatite, care stricau majoritatea dintilor, caz in care dezvoltarea unora noi la varste inaintate fiind imperios necesara. Astazi, alimentele rafinate si o ingrijire dentara preventiva imbunatatita au consecinte pozitive asupra danturii.

Fii la curent:  Cum putem obtine un zambet perfect in timp record

Intrucat molarii de minte erup atat de tarziu si oamenii nu mai pierd dintii naturali atat de devreme, este posibil sa fie nevoie eliminarea celui de-al treilea set de masele.

Lipsa spatiului pentru o eruptie poate duce la numeroase probleme de sanatate orala, printre care:

  1. Impactarea – dintii care nu pot erupe de sub nivelul gingiei pot produce durere si disconfort, carii dentare, chisturi si alte probleme.
  2. Aglomerarea – cand maxilarul nu este suficient de mare pentru a gazdui un set complet de molari, dintii se pot misca unii catre altii rezultand suprapuneri, ceea ce ii face mai dificil de curatat.
  3. Migrarea – daca molarii de minte modifica pozitia dintilor din jur in timpul eruptiei, rezultatul poate fi o schimbare a muscaturii, fapt ce necesita tratament ortodontic.

Extractia acestor masele poate fi dificila sau nu, in functie de locatia si pozitia lor in maxilar, dar si de caracteristicile personale ale fiecarui pacient. Unii acuza dureri mari, altii nici nu simt cand li se extrage un dinte. Avand in vedere anestezia de buna calitate, o extractie de masea de minte in sector 2, la Elveto Dent, n-ar trebui sa inspaimante  nici cel mai fricos pacient! Accesati https://elveto-dent.ro/ si vizualizati serviciile si ofertele de la Elveto Dent, clinica stomatologica in sector 2!

Fii la curent:  Cele mai comune probleme dentare
Acorda un vot