Simptomele eruperii molarilor de minte

evi-dent

Banuiti ca incep sa va apara molarii de minte, dar nu cunoasteti prea bine semnele si simptomele. Aparitia maselelor de minte poate fi extrem de dureroasa si va poate face viata destul de neplacuta o perioada, pana la extractie. Cautati sa descoperiti la timp simptomele, inainte de a va cuceri ele pe dumneavoastra.

Stomatologii spun ca exista trei simptome majore pe care oamenii le experimenteaza in timpul cresterii maselelor de minte. In timp ce unele persoane nu au niciun simptom, altele le experimenteaza din plin pe toate.

1. Durere neobisnuita

Daca simtit un tip de durere pe care nu ai mai simtit-o niciodata inainte si mai ales daca este focalizata in zona din spate a maxilarului, acest lucru poate fi un semn ca maselele de minte incep sa erupa. Adresati-va stomatologului imediat ce simtiti o durere neobisnuita pentru a va confirma daca este din cauza stomatologica sau trebuie sa faceti alte investigatii.

Fii la curent:  Ce scop are ata dentara?

2. Umflaturi

Daca gingiile sau fata vi se umfla brusc si zona este foarte sensibila la atingere, este o sansa mare ca aceasta sa fie din cauza ca incep sa apara molarii de minte. Din moment ce acesti molari sunt pozitionati atat de sus pe maxilar, este posibil ca durerea si umflatura sa radieze inspre ureche.

Fii la curent:  Ecografe si electrocardiografe performante pentru spitale, clinici si cabinete care stiu sa faca diferenta

3. Sangerari

Daca gingiile incep sa sangereze si sensibilitatea in locul molarilor de minte este crescuta, este posibil ca in curnad acestia sa-si faca aparitia. Atunci cand stau sa iasa, pun o mare presiune asupra dintilor din jur si asupra gingiei, ceea ce duce adesea la sangerare.

Vizitati Evi Dent, cabinet stomatologic in sector 3, cat mai curand posibil daca aveti oricare dintre simptomele de mai sus. Este important ca un specialist sa confirme daca este vorba despre cresterea molarilor de minte sau exista alte probleme ce necesita investigatii suplimentare. In principiu, se recomanda extractia maselelor de minte din cauza dificultatilor intampinate in igienizare, insa nu este o regula. Pe site-ul http://evi-dent.ro puteti afla detalii despre centrele stomatologice deschise, orar, servicii, preturi si echipa medicala. Pentru o extractie de masea de minte in Titan, sector 3, nu ezitati sa programati o vizita la Evi Dent. Evident ca puteti alege si cabinetul din sectorul 6!

Fii la curent:  Diabet? Iata lucrurile necunoscute despre aceasta afectiune
Acorda un vot