Trucuri pentru a face copiii sa mearga la stomatolog

Clinica stomatologica sector 3

De cele mai multe ori, copiii sunt ingroziti de stomatologi. Pentru ei, nu exista termenul de „stomatologie fara durere” si isi imagineaza „monstri’’ care se apropie de ei cu diferite ustensile care mai de care mai infricosatoare. Exista insa cateva trucuri pentru a-i face pe cei mici sa mearga la un specialist!

  • Totul devine o poveste

Parintii ii pacalesc pe cei mici de cand exista lumea, iar in privinta mersului la stomatolog nu se face exceptie! Copiii pot fi usor amagiti in unele cazuri. De exemplu, adultii le pot spune ca merg intr-un loc in care vor scapa de monstruletii din gura care le provoaca dureri in timpul noptii. Cariile capata astfel un sens usor de inteles, iar cabinetul de stomatologie Nicolae Grigorescu este de fapt un taram al miracolelor!

  • Explicatii pe intelesul celor mici

Relatia adulti-copii trebuie sa fie una armonioasa, bazata pe incredere si, mai ales, comunicare. De aceea, parintii trebuie sa le explice prichindeilor cat de important este sa mearga periodic la un consult stomatologic. Exista diverse moduri in care adultii le pot explica viitorilor mici pacienti cat de importanta este igiena orala si ca dintisorii trebuie ingrijiti foarte bine.

  • Recompensa

Daca nimic nu functioneaza, atunci promisiunea unei recompense cu siguranta va face minuni! Cei mici isi doresc de obicei foarte multe lucruri despre care parintii le spun ca urmeaza sa fie aduse de Mos Craciun. Ei bine, cadourile pot aparea mai repede, daca cei mici accepta sa mearga la stomatolog fara a face prea multe nazuri!

  • Alegerea unui specialist bun!

Medicul stomatolog ales pentru copii este foarte important! Acesta trebuie sa stie cum sa relationeze cu cei mici, astfel incat sa le ofere incredere si sa-i faca sa fie relaxati atunci cand se aseaza pe scaun. In plus, cu ajutorul tehnicilor potrivite, tratamentele nici nu trebuie sa presupuna durere! De exemplu, specialistii de la http://cabinetstomatolog.ro/ stiu exact ce trebuie sa faca pentru a face toti pacientii sa vina aici cu drag!

Fii la curent:  Renumitul Dr Jecan realizeaza operatii de liposuctie adbominala pentru eliminarea stratului de grasime
Acorda un vot

Related Posts