Variante de curatare a dintilor in timpul tratamentului ortodontic

Clinica stomatologica sector 1

Purtarea unui aparat dentar poate fi interesanta atat pentru copii, cat si pentru adulti. Cu toate acestea, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le tineti minte pentru a va asigura ca ajungeti la sfarsitul tratamentului ortodontic cu dintii sanatosi si frumosi.

In timpul purtarii unui aparat dentar, placa bacteriana si diverse particule de hrana pot profita de acest lucru acumulandu-se in jurul firelor metalice si a braketilor. Aceasta acumulare poate avea multe efecte daunatoare, cum ar fi cariile, boli gingivale si respiratia urat mirositoare.

In ceea ce priveste periajul, pasta de dinti si o periuta electrica sau manuala cu peri moi sunt ideale pentru curatarea aparatului dentar. Folosind miscari circulare, se pot curata atat dintii cat si componentele aparatului dentar. O curatare corecta include atat periaj pe suprafata externa a dintilor, cat si pe suprafetele interioare ale dintilor.

Fii la curent:  Mituri despre aparatele dentare

Crearea unei rutine de curatare dentara este foarte importanta in orice moment si este necesara si vitala pentru oricine poarta un aparat dentar. Ata dentara ajuta la eliminarea particulelor alimentare si a placi bacteriene care se pot acumula intre dinti sau sub gingii. De asemenea, ajuta la accesul in zone si spatii mici pe care periuta de dinti nu le poate atinge.

Fii la curent:  VelvetDental - locul potrivit pentru problemele stomatologice ale copilului tau

Periile interdentare sunt, de asemenea, un instrument excelent pentru a ajunge in jurul firelor metalice si braketilor unui aparat dentar si pot fi utile in dislocarea usoara a particulelor alimentare. Acestea ar trebui utilizate intotdeauna impreuna cu periajul si ata dentara si nu inlocuiesc rolul niciuneia dintre cele doua variante.

Placa bacteriana poate fi uneori dificil de vazut pe masura ce incepe sa se acumuleze pe dinti sau in jurul aparatului dentar. O modalitate de a o detecta este prin utilizarea comprimatelor de evidentiere a placii bacteriene o data pe saptamana dupa periaj. Tableta dezvaluie pete de culoare roz, ceea ce face murdaria usor de vazut si usor de indepartat la periaj. Este un mare ajutor vizual pentru copii si adulti deopotriva.

Fii la curent:  Scolioza

Clinica stomatologica VelvetDental – velvetdental.ro

Pentru pastrarea unei igiene orale optime, se recomanda vizitele periodice la medicul stomatolog. Acesta se va asigura ca dintii sunt sanatosi si curati si pot indica zone care ar putea necesita mai multa atentie. Clinica stomatologica VelvetDental si site-ul http://velvetdental.ro/ stau la dispozitia clientilor cu o mare varietate de servicii in toate ariile stomatologice, igiena dentara fiind unul dintre ele!

Acorda un vot

Related Posts