Acordarea primului ajutor poate face diferenta intre viata si moarte

ambulante private pentru urgente,

In cazul unor accidente sau a unor situatii medicale urgente, primul ajutor acordat persoanelor in cauza poate sa le schimbe cursul vietii. Daca un echipaj medical nu este prin preajma sau sosirea acestuia dureaza mai mult, orice om cu minime cunostinte poate sa aplice metodele de prim ajutor.

In caz de urgenta este nevoie sa se intervina cat mai repede pentru ca viata persoanei accidentate depinde de proptitudinea acestor manevre. Tocmai din aceasta cauza se organizeaza periodic cursuri de prim ajutor unde cei interesati pot afla cum pot salva viata unui om in cativa pasi simpli.

Nu se stie niciodata cum o astfel de interventie este necesara. Poate o persoana draga sufera un infarct miocardic sau un pasager de pe strada este lovit de o masina si proiectat 10 m mai inainte. In ambele situatii, participantii trebuie sa stie sa acorde primul ajutor inaintea sosirii echipei medicale pentru a tine in viata pacientul.

Oricine poate acorda primul ajutor daca urmareste 4 pasi simpli. In primul rand se evalueaza situatia pentru a vedea in ce stare se afla victima. Este important sa se stabileasca ranile pe care le are si daca sufera vreo hemoragie.

Pasul urmator este de a suna la ambulanta si de a raporta intreaga situatie.

Trebuie comunicate toate constatarile facute pentru ca echipa medicala sa stie ce anume o sa gaseasca la locul accidentului.

In cazul in care nu se cunosc manevrele de acordare a primului ajutor, dispecerul poate sta in telefon si poate indruma pana la sosirea ambulantei. In caz contrar, se pun in aplicare cunostintele dobandite. In situatia in care persoana accidentata sufera de hemoragii se incearca oprirea acestora prin aplicarea presiunii asupra ranilor sau prin legarea unor bandaje deasupra acestora.

In cazul unui stop respirator se trece la manevra de resuscitare. Respiratia gura la gura insotita de presiunea aplicata asupra toracelui trebuie efectuata pana la sosirea medicilor. Linia dintre viata si moarte este foarte subtire, iar resuscitarea poate da rezultate daca este efectuata asa cum trebuie.

Ultimul pas este acela de a sta alaturi de victima pana cand este preluat de medici. Doar asa sansele acestuia de supravietuire cresc vertiginos.

In cazul in care sunteti in cautare de Transport medical pacienti Bucuresti cu ajutorul unei ambulante private pentru urgente , puteti accesa site-ul https://www.ambuserv.ro/ .