Alimente ‘ANTI-CANCER’ pe care trebuie NEAPARAT sa le introduci in dieta

10-alimente-anti-cancer-pe-care-sa-le-introduci-in-alimentatie_size1

Cancerul este o boala greu de invins, dar care ar putea fi prevenita, spun unii medici. Trebuie doar sa ai un stil de viata sanatos, cu o alimentatie completa si cat mai naturala. Iata cateva alimente care nu trebuie sa-ti lipseasca niciodata din bucatarie.

1. Vinul. Consumat in cantitati moderate, vinul rosu in special, pastreaza niste proprietati de la strugurii din care este facut si este foarte sanatos. Din ce in ce mai multi medici recomanda un pahar de vin pe zi pentru a preveni cancerul si pentru o mai buna circulatie a sangelui.

Fii la curent:  Victimele unor accidente rutiere sau de munca pot obtine despagubirile necesare cu ajutor specializat

2. Legumele din familia cruciferelor. Este vorba de legume ca: varza, broccoli, conopida. Au foarte multe proprietati care previn aparitia cancerului si un element-minune: seleniu.

3. Alimente cu vitamina D. Mai multe studii au aratat ca vitamina D previne in special cancerul de colon si cel mamar. Vitamina D o gasim in oua, ciuperci, peste: somn, somon, sardine sau macrou.

4. Legumele care au culoarea verde inchis. Se suprapun cu cele din familia cruciferelor si includ spanacul si sfecla. Acestea contin beta-caroten, luteina si zeaxantina si sunt bogate in acid folic.

Fii la curent:  Beneficiile cafelei pentru sanatate

5. Acidul folic sau vitamina B9 este parte din complexul de vitamine B, care contin si ele proprietati impotriva cancerului. Oamenii care au o alimentatie ce nu contine macar putin acid folic, au sanse mai mari de aparitie a cancerului. Legumele cu frunze verzi ca sparanghelul, fasolea, mazarea si lintea sunt bogate in acid folic.

Fii la curent:  Masajul erotic si beneficiile asupra relatiei de cuplu

6.Ghimbirul si curcuma. Daca ghimbirul are proprietati anti-inflamatorii foarte puternice, curcuma poate sa ucida celulele canceroase foarte repede.

7. Ciocolata. Chiar daca cele mai multe studii arata ca ciocolata nu are un efect tocmai bun asupra organismului nostru, se pare ca ea contine catechine, substante antioxidante ce ofera protectie impotriva bolilor de inima si a cancerului.

8. Fructele de padure. Contin antioxidanti si acid elagic, care impiedica tumorile sa creasca.

Acorda un vot