Ce se întâmplă dacă mănânci înghețată topită

Ce se întâmplă dacă mănânci înghețată topită

Ne apare in diverse arome, culori si forme, iar in sezonul cald nu lipseste din dieta noastra. Este vorba de inghetata, un aliment extrem de popular, in jurul caruia s-au dezvoltat o serie de mituri, scrie BZI.ro.

Potrivit unuia dintre aceste mituri, poti manca oricata inghetata vrei, doar sa fie topita. In realitate, pentru ca este mai usor de mancat, dar tot rece, inghetata topita va fi consumata in cantitati mai mari, ceea ce creste riscul afectarii mucoasei gatului.

Fii la curent:  Kinetoterapia prenatala

„Inghetata nu se lasa la topit, deoarece, cu toate ca este topita, moale, ramane totusi rece. In acel moment, suntem tentati sa luam o cantitate mai mare, si atunci mucoasa gatului sufera un soc termic foarte rapid. Apare inflamatia, apare durerea in gat, usturimea, tusea uscata. Intotdeauna mucoasa se adapteaza, cu o singura conditie, sa se petreaca aceasta schimbare de temperatura intr-un timp relativ lung, asta insemnans 5-7 minute si nu in 40 de secunde”, avertizeaza medicii orelisti.

Fii la curent:  Vesti bune pentru supravietuitoarele cancerului se san. Set de proteza si sutien special compensat prin sistemul asigurarilor de sanatate
Acorda un vot