Stresul afecteaza peste 70% din populatia Romaniei! Ce solutii exista?

Selfie in Familia Vesela

Un studiu recent realizat scoate la lumina un rezultat ingrijorator in ceea ce priveste stresul: peste 70% din populatia Romaniei se confrunta cu stari de anxietate care, de cele mai multe ori, duc la depresii severe daca nu sunt tinute sub control. Totusi, ce inseamna, mai exact, stresul si care sunt cauzele?

Referitor la acest subiect, specialistii considera ca stresul se manifesta atunci cand noi, oamenii, avem impresia ca lucrurile sunt mai dificile decat par, ca suntem incapabili sa tinem anumite situatii sub control si traim cu convingerea ca totul are o conotatie negativa. Iar in societatea actuala, aceste stari sunt incurajate tot mai mult intrucat cercetatorii au identificat 3 mari factori responsabili de aceasta problema: Internetul, prin intermediul caruia oamenii sunt in permanenta tinuti la curent cu ceea ce se intampla la job, indiferent ca e weekend sau ca programul de lucru s-a incheiat, lipsa timpului destinat relaxarii si familiei si, nu in ultimul rand, rapiditatea cu care evolueaza lucrurile.

Insa care sunt recomandarile cercetatorilor in privinta stresului? Cum poate fi acesta anulat?

5 solutii utile pentru a scapa RAPID de stres!

Selfie in Familia Vesela

In mod cert, s-au facut numeroase studii vizavi de stres si cum ar putea fi acesta evitat. Totusi, cercetatorii propun o serie de modalitati relativ simple prin intermediul carora cei afectati si nu numai, pot scapa rapid de stres.

Acestea pot fi integrate in programul de zi cu zi intrucat sunt eficiente si pot preveni complicatiile.