Tenis: Florin Segarceanu este noul capitan-nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei

frt

Printr-un comunicat de presa publicat pe site-ul propriu, Federatia Romana de Tenis anunta ca, incepand cu data de 31 octombrie 2017, Florin Segarceanu, fostul mare jucator de tenis, este noul capitan-nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei.

El va face echipa cu Alina Tecsor-Cercel, care ramane, in continuare, antrenorul acestei echipe.

Urmatorul meci al Romaniei in Cupa Federatiei va avea loc anul viitor, in perioada 10-11 februarie, pe teren propriu, impotriva Canadei, in primul tur al Grupei Mondiale II.

Fii la curent:  Sfarsitul iernii ii determina pe oraseni sa caute iarna la munte

Cine este Florin Segarceanu?

  • A fost cel mai bun produs al tenisului romanesc dupa cuplul Ilie Nastase/Ion Tiriac si pana la aparitia generatiei de aur a carei lider este Andrei Pavel. A fost multiplu campion national si european, triplu campion universitar.
  • A jucat turnee ATP din 1980 pana in 1992 si si-a pastrat pozitia in primii 100 de jucatori ai lumii pentru o perioada de peste 5 ani. Cel mai bun clasament la simplu: 69 ATP. Cel mai bun clasament la dublu: 49 ATP. Absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport.
  • Component al echipei de Cupa Davis intre anii 1978 – 1991 unde a jucat 63 de meciuri, cel mai mare numar de meciuri jucate in aceasta competitie de la Nastase-Tiriac pana in prezent. A reusit cel mai bun rezultat al generatiei sale – calificarea in primele 8 echipe ale lumii, alaturi de Ilie Nastase.
  • Din 1995 devine capitan nejucator si antrenor al echipei de Cupa Davis, iar din 1996 pana in prezent,echipa Romaniei este o prezenta continua in grupa mondiala (primele 16 echipe din lume).
Fii la curent:  Un antrenor norvegian a postat un filmuleÅ£ prin care cere spermă de la Ibrahimovici ÅŸi Ronaldo pentru ca echipa sa să devină cea mai bună din lume peste 20 de ani. Imaginile au devenit virale - VIDEO

Surse: Wikipedia, http://www.frt.ro/ro/info_detalii/9489

Acorda un vot