Cum se va putea cumpara asigurarea de locuinta Pad in 2016?

polita pad

Anul 2016 vine cu noi reglementari in ceea ce priveste incheierea  asigurarilor de locuinta PAD si nu numai. Este vorba despre platformele online, acolo unde veti putea incheia asigurarea PAD cu doar cateva click-uri! Aceasta veste vine odata cu actul normativ, publicat in Monitorul Oficial, reglementarile ce apartin documentului fiind aduse de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara.

asigurarea padAstfel, in 2016, proprietarii de locuinte pot incheia asigurarea obligatorie PAD online, motiv pentru care noile reglementari impun si Asiguratorilor anumite conditii ( detinerea unei platforme online de unde pot fi achizitionate aceste polite).

Asigurarea facultativa va fi incheiata doar dupa ce se va achizitiona asigurarea obligatorie PAD

Si in 2016, polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale, cunoscuta si sub prescurtarea PAD va asigura proprietarii de locuinte impotriva:

  • Cutremurelor
  • Inundatiilor
  • Alunecarilor de teren
Fii la curent:  Magazinul online Arli.ro a dat startul REDUCERILOR la uscatoarele de maini din inox Ultra-Fast!

Multi dintre acestia au optat in anul 2015 pentru o asigurare facultativa, care detine cu pachet mai larg de avantaje in ceea ce priveste tipurile de pericole care vizeaza locuintele. Insa, din 2016 asigurarea facultativa va fi incheiata doar dupa ce proprietarul detine o asigurarea obligatorie PAD.

***Persoanele care nu respecta noua lege, atat cea a detinerii unei asigurari Pad, cat si cea a detinerii unei asigurari facultative pentru locuinta in urma incheierii celei obligatorii, vor fi sanctionati cu amenzi substantiale!

Ce pasi trebuie sa urmati pentru a incheia o asigurare PAD online?

Daca doriti sa nu fiti sanctionati datorita nerespectarii noilor reglementari in ceea ce priveste asigurarea PAD, atunci la inceput de an alegeti firma de asigurari cu care veti colabora. Aceasta trebuie sa va ofere oportunitatea de a achizitiona online  polita PAD, iar dumneavoastra veti parcurge urmatoarele etape:

  • Accesati serviciul online de cumparare a asigurarilor PAD
  • Completati formularul cu toate datele cerute
  • Inainte de a plasa ordinal de emitere a politei, citi termenii si conditiile de pe site
  • Oferiti acordul ca ati luat la cunostinte toate conditiile
  • Polita va fi emisa in momentul in care asigurantul a realizat plata primei asigurari
  • Va fi completata o declaratie pe propria raspundere privind varsta mai mare de 18 ani si veridicitatea datelor personale expuse in formularul completat.
Fii la curent:  Chirurg prins în flagrant când lua mită. A cerut pacientului să-ÅŸi vândă casa pentru operaÅ£ie

O alta informative importanta este aceea ca personale care benficiaza de ajutor social vor putea accesa polita PAD, aceasta fiind platita de catre Stat.  In ceea ce priveste costul de achizitie al asigurarilor Pad, inca nu sunt cunoscute noi aspecte, costurile fiind momentan cuprinse intre 10 si 20 de euro, in functie de tipul de locuinta pe care il detineti!

Fii la curent:  Rocazare.ro pune la dispozitia tuturor celor interesati apartamente de 2 camere in regim hotelier in Bucuresti

polita pad

Acorda un vot