Dolj: Şaisprezece irakieni, între care şase copii, descoperiţi pe malul Dunării după ce au trecut ilegal fluviul ajutaţi de călăuze

147556081674-50995-s4

Şaisprezece migranţi, între care şase copii, au fost descoperiţi de către poliţiştii de frontieră după ce au trecut Dunărea cu două ambarcaţiuni, ajutaţi de călăuze, şi au ajuns în zona localităţii de frontieră Gighera, din judeţul Dolj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Grupul de migranÅ£i a fost descoperit de către poliÅ£iÅŸtii de frontieră de la Punctul de Trecere Giurgiu – Sectorul Bechet, în noaptea de luni spre marÅ£i, la ora 2.30, în apropierea malului românesc al Dunării, în zona localităţii de frontieră Gighera, din judeÅ£ul Dolj, potrivit unui comunicat al PoliÅ£ie de Frontieră.

Fii la curent:  Intretinerea se poate plati si online!

”Persoanele au fost conduse la sediul S.P.F. Bechet pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că grupul era format din cetăţeni irakieni (opt bărbaţi, două femei şi şase minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 42 ani)”, potrivit comunicatului.

Migranţii au declarat că voiau să ajungă în Germania şi că au trecut Dunărea cu două ambarcaţiuni, ajutaţi de călăuze cărora le-au plătit 35.000 de euro de familie.

Fii la curent:  Asigurarea CASA MEA, polita facultativa care te va proteja financiar de numeroase riscuri!

”În cadrul primelor cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că au plecat din ţara de origine cu intenţia de a ajunge în Germania. În acest sens, s-au deplasat pe traseul Turcia – Bulgaria, unde au rămas o perioadă de timp, fiind ulterior preluaţi de călăuze care i-au transportat la malul Dunării, traversând fluviul cu două ambarcaţiuni. Migranţii au declarat că au apelat la ajutorul unor călăuze care le-au organizat călătoria, contra unor sume de aproximativ 35.000 de euro de familie”, se mai arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Fii la curent:  Amro Grup a furnizat sisteme audioghid pentru proiectul "Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord"

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca migranţii să fie predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, conform protocolului cu ţara vecină.147556081674-50995-s4

Acorda un vot