Geologii ANUNȚĂ: Omenirea se îndreaptă spre a șasea EXTINCȚIE în masă

media-147789819548807700

Omenirea a ajuns sa influenteze atat de tare schimbarile de pe Pamant, incat unii geologi sustin ca am intrat intr-o noua era: antropocen si ne indreptam cu o viteza uluitoare spre o a VI-a exctinctie in masa.

Asta nu e tot. In straturile de roca, la fel cum avem fosile din preistorie, au aparut mai nou sticle, plastic si materiale de constructie. „Daca va pasa, atunci e bine sa stiti ca vor disparea cu totul ghioceii.”, anunta specialistii, conform Stirileprotv.ro.

Fii la curent:  Compania Dreamfish.ro are in stoc cel mai bun puiet de pastrav

Ce inseamna in Romania aceasta noua era geologica numita Antropocen? Oamenii de stiinta spun ca aceste resturi care pur si simplu intra in pamant si au un impact mare asupra naturii sunt lasate aici, gunoaie cel mai probabil: plastic, sticla si tot felul de lucruri care nu au ce sa caute in straturile geologice ale Terrei, ei bine toate acestea se numesc tehnofosile.

Fii la curent:  Clinica IDENTIS a semnat un parteneriat international cu Centrul de Design Dentar din Torino, iar lucrarile dentare ale pacientilor IDENTIS vor fi realizate de tehnicianul dentar de top, Giuseppe Romeo

Fiecare era presupune schimbari majore la nivelul planetei. Antropocenul nu a inceput la o data fixa, dar primele schimbari care-l caracterizeaza ar putea fi provocate de Revolutia Industriala de la sfarsitul secolului al 18-lea. Iar din 1950 incoace schimbarile au intrat intr-un ritm galopant.

Csibi Magor, director WWF Romania: „Daca planeta ar fi o companie, am putea sa spunem ca se indreapta cu pasi foarte repezi spre faliment. DISPAR specii la care nu ne-am asteptat cum ester tonul care ar putea sa dispara in 10-15 ani definitiv sau ghiocelul, de exemplu, in Romania, care in orice an poate sa dispara din mediu salbatic”.

Fii la curent:  Cum va arata TV-ul in 2020. Planurile Orange: de la continut 4k, la TV stick-ul testat in premiera in Romania
Acorda un vot