Un număr de 23 de persoane au murit, alte cel puţin 21 sunt spitalizate în Ucraina, după ce au consumat coniac falsificat

Un număr de 23 de persoane au murit, iar alte cel puţin 21 au fost internate în regiunea ucraineană Harkov, în mai puţin de o săptămână, după ce au consumat un coniac falsificat, relatează RTL.

Potrivit autorităţilor locale, cinci dintre decese s-au produs în ultimele 24 de ore. PoliÅ£ia din regiunea DoneÅ£k a anunÅ£at moartea a cinci persoane – trei bărbaÅ£i ÅŸi două femei – la Limam . Toate victimele au băut din acelaÅŸi tip de alcool.

Fii la curent:  Marcel Popescu îl acuză pe Reghecampf că l-a înjurat ÅŸi a sărit la bătaie în zona vestiarelor

De asemenea, cel puţin alte 21 de persoane care au consumat acest alcool au fost spitalizate.

Fii la curent:  S-a aflat cât câștigă Mihai Bendeac, cel mai apreciat tânăr actor al României

Serviciile de ordine au fost alertate joia trecută, în urma primelor decese după consumarea unui coniac falsificat. Ulterior, mai mulÅ£i suspecÅ£i, proprietari de magazine din regiunea Harkov, au fost reÅ£inuÅ£i în cadrul unei anchete pentru „fabricare ilegală de produse de calitate inferioară care au antrenat moartea prin otrăvire”. VinovaÅ£ii riscă până la zece ani de închisoare.

Fii la curent:  Schimbare RADICALÄ‚: Ce li se pregăteÈ™te din nou fumătorilor

Acest tip de intoxicaţie mortală cu alcool traficat este destul de rară în Ucraina, însă în Rusia vecină alcoolul falsificat provoacă în continuare mii de morţi anual, scrie RTL.

Acorda un vot