Componentele uniformei pompierilor

sisteme de stingere incendiu

Pe langa pericolele evidente ale caldurii, pompierii sunt expusi la vapori toxici, obiecte ascutite, soluri neuniforme, suprafete alunecoase, fluide biologice, substante chimice si electricitate. Din cauza acestei expuneri, uniformele trebuie sa ofere cea mai buna protectie posibila tuturor pompierilor. Ansamblurile de lupta impotriva incendiilor sunt cunoscute sub denumirea de echipament individual de protectie si sunt compuse din urmatoarele elemente:

  • Jacheta si pantalonii unui pompier sunt fabricati din tesatura sistetica care isi pastreaza rezistenta structurala dupa expunerea la foc si rezista taieturilor si altor actiuni agresive asupra lor. Ofera un nivel bun de protectie fara a exacerba stresul metabolic al caldurii pompierului si sunt concepute pentru a permite o buna flexibilitate. Gulerul jachetei are un fermoar lung pentru a asigura si protectia gatului.

  • Cagula de protectie este un accesoriu care asigura protectie suplimentara capului si gatului in timpul incentiilor.

  • Bocancii de incendiu sunt conceputi pentru a oferi siguranta si confort superior purtatorului. Acestia au o talpa din cauciuc cu dubla densitate si ofera un suport mai mare pentru glezne. In plus, sunt ignifugi si rezistenti la patrunderea apei. O captusire interioara completa cu material sintetic ignifug, asigura protectie termica si confort sporit, permitand aerisirea piciorului.

  • Casca este proiectat sa fie durabila, sa atenueze impactul, sa protejeze si sa fie cat mai usoara posibil.

  • Pompierii au diferite tipuri de manusi pentru a se proteja impotriva varietatii de pericole care pot aparea in timpul serviciului. Acestia pot avea manusi chirurgicale pentru protectie impotriva pericolelor biologice, manusi rezistente la substante chimice, manusi de uz general si manusi rezistente la caldura. Nu exista o manusa unica care sa asigure o protectie adecvata impotriva tuturor riscurilor.

  • Aparatele de respiratie sunt necesare atunci cand se efectueaza actiuni de stingere a incendiilor in interior sau in alte zone unde pompierii pot fi expusi la temperaturi ridicate, deficienta de oxigen, substante toxice, concentratie de fum, praf, radiatii, etc. Acestea furnizeaza oxigen care provine de la butelia din dotare.

Cele mai bune sisteme de stingere incendiu la cele mai bune preturi | instalmontaj.com

Pentru ca pompierii sa utilizeze cat mai putin acest echipament, este necesara preventia in ceea ce priveste aparitia incendiilor. In acest sens echipa InstalMontaj propune clientilor sisteme de stingere incendiu, dar mai ales de prevenire. Accesand http://www.intalmontaj.com/ veti putea gasi drencere, stingatoare, sisteme de sprinkler la pret corect si de calitate inalta!


Related Posts