China INTERZICE birourilor locale de meteorologie să emită alerte de poluare

media-148472678056776400

China a interzis birourilor locale de meteorologie să emită avertismente de poluare a aerului, s-a relatat miercuri în presă. Această măsură oficială este menită să evite anunţurile contradictorii, dar generează suspiciuni, scrie AFP, potrivit agerpres.

Oraşele din China se confruntă în mod regulat cu ceaţă plină de particule fine, foarte periculoase pentru sănătate. Recurenţa fenomenului, asociată cu impresia că situaţia nu se rezolvă, provoacă furie multor chinezi.

Nivelul de alertă cel mai ridicat (roşu) este decretat atunci când un episod de poluare severă este prevăzut pentru peste 72 de ore. Acesta poate impune traficul alternativ, oprirea producţiei în fabrici sau închiderea şcolilor.

Fii la curent:  Sorin Grindeanu spune că Bruxellesul a stabilit 'un calendar foarte clar' cu ce are România de făcut

AdministraÅ£ia NaÅ£ională de Meteorologie din China a cerut marÅ£i serviciilor sale locale să ”oprească imediat publicarea de alerte de smog”, conform fotografiei unei note interne postate pe site-ul de microblogging Weibo.

Măsura a fost luată pentru că s-a întâmplat ca birourile locale ale agenÅ£iei meteo ÅŸi administraÅ£ia de protecÅ£ie a mediului să publice informaÅ£ii contradictorii „pe această temă”, a declarat un oficial al AdministraÅ£iei NaÅ£ionale de Meteorologie pe site-ul de ÅŸtiri The Paper, conform France Presse.

Fii la curent:  Rachete noi la Marea Neagră. SUA acuză direct

Această problemă a apărut în special în timpul unui val de poluare la Beijing în preajma Crăciunului din 2015, când ambele servicii au emis alerte de niveluri diferite.

De acum va fi instituit un mecanism comun pentru a stabili ce serviciu va decreta fiecare alertă, a declarat oficialul.

Fii la curent:  CEDO contrazice instanÈ›ele din România: LOVITURÄ‚ pentru ofiÈ›erii acoperiÈ›i

Acest anunÅ£ a fost primit cu scepticism de mai mulÅ£i utilizatori, suspicioÅŸi faţă de măsurile oficiale privind poluarea. „ÃŽnainte ne înÅŸelau separat. Acum ne vor înÅŸela împreună”, a scris cu ironie un utilizator Weibo. „Chiar dacă se lucrează la un sistem de avertizare unificat, de ce să-l oprească pe cel existent?”, se întreba un altul.

Acorda un vot

Related Posts