Dodon, MESAJ DUR către Iohannis: ‘Eu nu i-am spus de ce nu-l pune pe Dragnea prim-ministru’

igor_dodon

Liderul prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a cerut preşedintelui României, Klaus Iohannis, să renunţe la declaraţii privind comportamentul politicienilor din Republica Moldova, relatează în pagina sa electronică portalul Deschide.md.

Dacă anterior „se permitea” ca cineva să vina cu indicaÅ£ii la PreÅŸedinÅ£ia (de la ChiÅŸinău), pe viitor acest lucru nu va fi tolerat, a declarat marÅ£i Dodon într-o conferinţă de presă.

„Nu o dată m-am adresat oficialilor români, chiar prin scrisoare oficială, ÅŸi i-am rugat să-ÅŸi explice atitudinea faţă de miÅŸcările unioniste din Republica Moldova: ‘Le susÅ£ineÅ£i sau nu?'”, a spus el. „Eu am văzut declaraÅ£ii la nivel de prim-miniÅŸtri din România în care aceÅŸtia spuneau că trebuie făcută Unirea. Am văzut că oficialităţile din Republica Moldova tăceau la acest capitol. Am văzut declaraÅ£ia domnului Iohannis la întrevederea cu ambasadorii unde spunea că preÅŸedintele Republicii Moldova trebuie să se conducă în limitele ConstituÅ£iei. Vreau să le răspund colegilor, prietenilor: ‘Poate că până acum se acceptau mesaje la preÅŸedintele Republicii Moldova cum să se comporte. Avem instituÅ£ii de stat care pot da aprecieri referitoare la constituÅ£ionalitatea deciziilor ÅŸi a paÅŸilor făcuÅ£i de preÅŸedinÅ£i. Eu nu am venit să-i spun lui Iohannis de ce nu-l pune pe Dragnea prim-ministru. Eu nu mă bag în chestiunile voastre interne. Cu ce ocazie Iohannis face aprecieri la adresa acÅ£iunilor preÅŸedintelui Republicii Moldova?’, a declarat Dodon. „Am o rugăminte. Vă rog frumos să ne comportăm ca vecini, fiecare se uita în ograda lui!’, a mai spus acesta, potrivit Agerpres.

Fii la curent:  Un alt greu paraseste corabia lui Trump: Directorul Secret Service si-a anuntat DEMISIA

Igor Dodon a mai adăugat că „stimează” conducerea României, însă aÅŸteaptă ca acest sentiment să fie unul reciproc. ÃŽn acest sens, el nu a exclus ca după vizita la Bruxelles să efectueze vizite oficiale atât la BucureÅŸti, cât ÅŸi la Kiev.

Fii la curent:  SCANDAL preelectoral. Francois Fillon ÅŸi-a angajat FICTIV soÅ£ia. Salariul fabulos pe care l-a primit
Acorda un vot

Related Posts