Francois Hollande devoalează ‘datoria sa ultimă’ în calitate de preÈ™edinte

Francois Hollande devoalează 'datoria sa ultimă' în calitate de președinte

PreÅŸedintele francez Francois Hollande susÅ£ine că ‘datoria sa ultimă’ este de a împiedica o victorie a liderei Frontului NaÅ£ional, Marine Le Pen, în alegerile prezidenÅ£iale din primăvara acestui an din FranÅ£a, relatează luni agenÅ£ia de presă Reuters, potrivit agerpres.ro.

”Datoria mea ultimă este de a mă asigura că FranÅ£a nu este câştigată de un astfel de program ÅŸi că FranÅ£a nu poartă o responsabilitate atât de grea”, subliniază ÅŸeful statului francez într-un interviu apărut luni în cotidianele Le Monde, La Stampa, The Guardian, La Vanguardia, Suddeutsche Zeitung ÅŸi Gazeta Wyborcza.

Fii la curent:  Decizie CAPITALÄ‚ luată de Hillary Clinton: Ce a anunÈ›at fosta candidată la È™efia SUA

Potrivit lui Hollande, ‘ameninÅ£area’ unei victorii a Marinei Le Pen în scrutinul prezidenÅ£ial ‘există’, chiar dacă el estimează că ‘FranÅ£a nu va ceda’ în faÅ£a tentaÅ£iei extremei drepte.

”AmeninÅ£area există întrucât extrema dreaptă nu a mai fost la un nivel atât de ridicat în ultimii peste 30 de ani, dar FranÅ£a nu va ceda”, indică Hollande în interviul publicat cu câteva ore înaintea unui minisummit european ce va reuni FranÅ£a, Germania, Italia ÅŸi Spania la Versailles, lângă Paris.

Fii la curent:  Turcia È™i Grecia, la un pas de RÄ‚ZBOI: TENSIUNI în Marea Egee

”FranÅ£a este conÅŸtientă că votul din 23 aprilie ÅŸi 7 mai va determina nu numai destinul ţării noastre, dar ÅŸi însuÅŸi viitorul construcÅ£iei europene”, continuă François Hollande.

El avertizează că, în cazul unei victorii a liderei Frontului NaÅ£ional în alegerile prezidenÅ£iale, atunci s-ar declanÅŸa imediat procedura ieÅŸirii FranÅ£ei ‘din zona euro ÅŸi chiar din Uniunea Europeană’.

Hollande adaugă că este inevitabil ca Uniunea Europeană să aibă ţări care avansează cu ‘viteze diferite’ ÅŸi că nu vede niciun motiv pentru care să fie pus sub semnul întrebării rolul lui Donald Tusk ca preÅŸedinte al Consiliului European.

Fii la curent:  SÂNGE la Casa Albă: O adolescentă a fost MUȘCATÄ‚ de față de câinele familiei Obama/ FOTO +18

Conform unui sondaj de opinie realizat de Kantar Sofres-Onepoint în perioada 2-4 martie şi publicat duminică, lidera Frontului Naţional, Marine Le Pen, şi centristul independent Emmanuel Macron ar intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa, cu 26% şi, respectiv, 25% din sufragii.

Acorda un vot