Rachete noi la Marea Neagră. SUA acuză direct

Rachete noi la Marea Neagră. SUA acuză direct

Potivit Mediafax, Rusia a încălcat Tratatul Forţelor Nuclear Intermediare (INF) prin instalarea unor sisteme de rachetă care prezintă riscuri pentru baze NATO din Europa şi pentru Statele Unite, acuză generalul Paul Selva, vicepreşedinte al Statului Major Interarme al armatei americane.

Este prima dată când armata americană acuză în mod deschis Rusia de instalarea unor sisteme de rachete de croazieră care ar încălca acordurile existente. ReacÈ›ia SUA vine pe fondul încordării continue din ultimul an a relaÈ›iilor cu Rusia. Manevra Rusiei, vine È™i ea după ce NATO È™i-a suplimentat forÈ›ele în regiunea Mării Negre È™i a făcut exerciÈ›ii de luptă…

Fii la curent:  Turcia È™i Grecia, la un pas de RÄ‚ZBOI: TENSIUNI în Marea Egee

Generalul Paul Selva a afirmat, miercuri, în cursul audierilor în Camera ReprezentanÅ£ilor, că instalarea acestor sisteme de rachete încalcă „spiritul ÅŸi obiectivele” Tratatului INF, semnat în anul 1987.

Fii la curent:  Steaua politică a fostului preÈ™edinte Traian Băsescu apune definitiv

„Sistemele prezintă riscuri pentru cele mai multe dintre bazele noastre din Europa ÅŸi credem că ruÅŸii le-au instalat deliberat pentru a constitui ameninţări la adresa AlianÅ£ei Nord-Atlantice ÅŸi a obiectivelor din sfera de responsabilitate a NATO”, a spus Paul Selva, potrivit agenÅ£iei Associated Press, în cursul audierilor în Comisia pentru ForÅ£ele Armate din Camera ReprezentanÅ£ilor.

Fii la curent:  Ultima NEBUNIE a lui Donald Trump Vrea 12 din cele mai puternice arme mondiale
Acorda un vot

Related Posts