SCANDAL preelectoral. Francois Fillon şi-a angajat FICTIV soţia. Salariul fabulos pe care l-a primit

media-148533686563904000

Pénélope Fillon, soţia candidatului dreptei la alegerile prezidenţiale din acest an din Franţa, François Fillon, a fost remunerată pe parcursul a aproape un deceniu cu aproximativ 500.000 de euro brut din fondurile parlamentare, scrie publicaţia Le Canard Enchaîné în ediţia sa de miercuri, potrivit Europe 1, transmite şi agerpres.

Astfel, soÅ£ia lui François Fillon – fără ocupaÅ£ie cunoscută – a fost remunerată timp de opt ani (din 1998 până în 2002) ca ataÅŸată parlamentară a soÅ£ului ÅŸi ca supleantă a acestuia cu o sumă de până la aproximativ „500.000 de euro brut” în total, precizează publicaÅ£ia menÅ£ionată.

O colaboratoare a lui François Fillon din acea perioadă, intervievată de Le Canard enchaîné, a declarat că „nu a lucrat niciodată cu ea”. „Nu am informaÅ£ii despre acest subiect. Nu am cunoscut-o decât ca soÅ£ie a ministrului”, a indicat ea.

Fii la curent:  SituaÈ›ie ÃŽNCORDATÄ‚ în Orient: O nouă rachetă a fost testată în plină tensiune cu Statele Unite

ÃŽn conformitate cu declaraÅ£ia de avere a Pénélopei Fillon, aceasta a fost remunerată în perioada amintită de către soÅ£ul său, deputat de Sarthe, dintr-un buget rezervat în acest sens pentru deputaÅ£i ÅŸi senatori. Această sumă, un fond suplimentar faţă de indemnizaÅ£ia deputatului, serveÅŸte la remunerarea asistenÅ£ilor parlamentari care lucrează în legislativ ÅŸi în birourile permanente din circumscripÅ£ii. „Calculată, în principiu, pentru trei angajaÅ£i”, potrivit site-ului Adunării, această sumă de bani se ridică în prezent la 9.561 de euro pe lună. Faptul de a angaja rude drept colaboratori nu este interzis parlamentarilor francezi, cu condiÅ£ia ca locul de muncă să nu fie unul fictiv.

Fii la curent:  CEDO contrazice instanÈ›ele din România: LOVITURÄ‚ pentru ofiÈ›erii acoperiÈ›i

Începând din 2002, după intrarea lui Francois Fillon în guvern, Pénélope Fillon devine colaboratoare a înlocuitorului acestuia în parlament, Marc Joulaud.

ÃŽn 2012, Le Canard enchaîné afirma că Pénélope Fillon a fost, din nou, remunerată „timp de cel puÅ£in ÅŸase luni” după ce François Fillon redevenise deputat de Sarthe, după cinci ani în guvern. Fillon, favorit în alegerile prezidenÅ£iale din FranÅ£a, a fost premier între 2007 ÅŸi 2012.

Fii la curent:  WikiLeaks, nou scandal internaÈ›ional: CIA are spioni în toate partidele din FranÈ›a

Le Canard mai afirmă că Pénélope Fillon a fost angajată în paralel, între 2 mai 2012 şi decembrie 2013, la Revista celor două lumi, proprietate a lui Marc Ladreit de Lacharriere (preşedinte director general al Fimalac), un apropiat al lui François Fillon. Ea încasa atunci în jur de 5.000 de euro brut lunar.

Intervievat de săptămânal, directorul revistei, Michel Crepu, s-a declarat „siderat”: „Nu am întâlnit-o niciodată pe Pénélope Fillon ÅŸi nu am văzut-o vreodată în birourile revistei”. El precizează totuÅŸi că Pénélope Fillon a semnat „două sau poate trei note de lectură”.

Acorda un vot