Situație ÎNCORDATĂ în Orient: O nouă rachetă a fost testată în plină tensiune cu Statele Unite

Situație ÎNCORDATĂ în Orient O nouă rachetă a fost testată în plină tensiune cu Statele Unite

Gardienii RevoluÅ£iei, armata de elită a regimului islamic, au testat „cu succes” o rachetă care a atins o Å£intă la 250 de kilometri în Golful Oman, a afirmat un responsabil militar iranian cu rang înalt, citat de agenÅ£iile Fars ÅŸi Tasnim, scrie AFP.

„Am testat în această săptămână racheta Hormuz-2. Această rachetă a reuÅŸit să îşi distrugă Å£inta situată la 250 de kilometri” în Golful Oman, a declarat generalul Amir-Ali Hadjizadeh, comandantul forÅ£ei aerospaÅ£iale a Gardienilor RevoluÅ£iei, citat de Tasnim.

Potrivit Fars şi Tasnim, noua rachetă iraniană are o rază maximă de acţiune de 300 de kilometri.

Lansarea acestei rachete în regiunea Golfului Oman a avut loc în plină tensiune între Iran şi Statele Unite.

Fii la curent:  Turcia, lovită de o nouă TRAGEDIE: Cel puÈ›in 32 morÈ›i în urma prăbuÈ™irii unui avion

Miercuri, un alt responsabil al Marinei Gardienilor RevoluÅ£iei a acuzat Statele Unite că încearcă să provoace „tensiuni” în Golful Persic după o serie de incidente săptămâna trecută.

„O navă a Marinei militare americane care traversa Strâmtoarea Ormuz ÅŸi-a modificat cursul pentru a se apropia la 550 de metri de vase ale Gardienilor RevoluÅ£iei într-o acÅ£iune neprofesionistă”, a declarat acest comandant naval, Mehdi Hashemi, citat de site-ul Gardiens Sepahnews.

„AcÅ£iunile din ultimele zile ale Statelor Unite ÅŸi Marii Britanii arată că au obiective nefaste, ilegitime ÅŸi provocatoare (…) Nu doar că nu doresc stabilitatea ÅŸi securitatea în Golful Persic ÅŸi Strâmtoarea Ormuz, dar caută ÅŸi creeze tensiuni ÅŸi o criză”, a adăugat el.

Fii la curent:  Ambasada SUA, mesaj CRUCIAL pentru noul Guvern

Pentagonul a criticat, marÅ£i, comportamentul „neprofesionist” al unor nave iraniene după incidentele de săptămâna trecută în regiunea Strâmtorii Ormuz.

Potrivit Pentagonului, o fregată iraniană s-a apropiat joia trecută „la mai puÅ£in de 150 de metri” de o navă de război a Marinei americane, USNS Invincible.

Iar după două zile, sâmbătă, câteva mici vedete de atac iraniene s-au apropiat „la circa 300 de metri” de USNS Invincible, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis. ÃŽn ambele cazuri, nava americană ÅŸi vasele care o însoÅ£eau au fost nevoite să facă manevre pentru a evita orice incident, ÅŸi-a exprimat regretul Davis.

Fii la curent:  Raiduri ANTITERORISTE în Belgia. ForÅ£ele speciale AU ÃŽMPÂNZIT zona capitalei Bruxelles - FOTO

Astfel de evenimente pot „cauza neînÅ£elegeri ÅŸi provocări accidentale”, a declarat purtătorul de cuvânt, conform Agerpres.

Sosirea la putere a lui Donald Trump a fost urmată de o creştere a tensiunii între Washington şi Teheran.

Washingtonul a impus noi sancţiuni împotriva Iranului după un test balistic efectuat de Republica Islamică la sfârşitul lunii ianuarie.

Acorda un vot