Ultima NEBUNIE a lui Donald Trump Vrea 12 din cele mai puternice arme mondiale

Ultima NEBUNIE a lui Donald Trump Vrea 12 din cele mai puternice arme mondiale

Preşedintele SUA, Donald Trump, doreşte ca flota militară americană să dispună de 12 portavioane în viitor, conform promisiunii făcute joi, în cursul vizitei efectuate pe portavionul Gerald Ford, informează AFP.

El a declarat că vrea ‘să reconstruiască armata americană’ majorând substanÅ£ial cheltuielile militare, scrie agerpres.ro.

Donald Trump mai declarase anterior că doreşte o marină americană cu 350 de nave de suprafaţă şi submarine în anii viitori, faţă de obiectivul de 310 nave pe care şi-l propusese administraţia Obama şi de nivelul actual de 274 de nave.

El nu a precizat deocamdată spre ce fel de tipuri de nave ar urma să se îndrepte acest efort.

Fii la curent:  Sorin Grindeanu spune că Bruxellesul a stabilit 'un calendar foarte clar' cu ce are România de făcut

‘Tocmai am vorbit cu responsabili ai marinei ÅŸi ai industriei să discute despre planurile mele de a întreprinde o expansiune majoră a flotei noastre militare, cuprinzând cele 12 portavioane de care avem nevoie’, a declarat preÅŸedintele american în cursul vizitei.

‘După ani de reducere a cheltuielilor militare, care ne-au slăbit apărarea, doresc să fac una dintre cele mai mari creÅŸteri a cheltuielilor militare din istorie’, a subliniat Trump.

Marina americană dispune în prezent de 10 portavioane şi va avea 11 când Gerald Ford, ultima navă de acest tip construită, va intra oficial în serviciu în lunile următoare.

Fii la curent:  Mini-summit crucial pentru viitorul UE: 'Europa cu două viteze' intră în linie dreaptă

Costul construirii acestui portavion este estimat a fi fost 12,9 miliarde de dolari.

Marina americană ceruse în decembrie o dezvoltare majoră a flotei sale, constatând sofisticarea crescândă a armamentelor adversarilor potenţiali.

Ea solicită să aibă în componenţă 355 de nave, între care 12 portavioane, faţă de 308 nave şi 11 portavioane în previziunile sale precedente.

Portavionul, capabil să transporte tirul american aproape peste tot în lume, este unul dintre principalele atribute al puterii militare americane.

Fii la curent:  Turcia, lovită de o nouă TRAGEDIE: Cel puÈ›in 32 morÈ›i în urma prăbuÈ™irii unui avion

Dar unii experţi consideră că el este de acum o armă depăşită din cauza sofisticării crescânde a sistemelor de apărare antinavală ale unor ţări ca Rusia şi China.

Portavioanele au devenit vulnerabile şi nu se mai pot apropia suficient de coaste pentru ca avioanele lor să poată lovi în interiorul teritoriilor, explică ei.

Aceiaşi experţi estimează că submarinul ar fi o alegere mult mai bună pentru viitor prin capacitatea sa de a se apropia de coastele inamicului şi de a lansa rachete sau drone înainte de a fi detectate.

Acorda un vot

Related Posts