Vladimir Putin cere NOI ARME cu ULTIMĂ TEHNOLOGIE: Cu ce se vor dota rușii

media-148378212217921500

PreÅŸedintele rus Vladimir Putin a cerut joi complexului militar-industrial să dezvolte arme robotice care vor fi capabile ‘să schimbe în mod fundamental tot sistemul de armament al forÅ£elor armate’, relatează agenÅ£ia EFE.

„Complexele robotice autonome sunt foarte importante pentru drumul de urmat în viitor” de industria de armament, a apreciat liderul de la Kremlin în timpul unei reuniuni cu reprezentanţii complexului militar-industrial, scrie agerpres.ro.

Fii la curent:  Steaua politică a fostului preÈ™edinte Traian Băsescu apune definitiv

Conceperea armamentelor convenţionale destinate forţelor noastre armate „trebuie să ia în calcul conflictele potenţiale” şi situaţia actuală de pe teren „atât în lume cât şi în ţara noastră”, a continuat Putin.

De asemenea, „trebuie analizată în profunzime experienţa practică în folosirea armamentului şi a tehnologiei militare, inclusiv experienţa obţinută în situaţii de luptă atât de noi cât şi de alte ţări”, a mai solicitat preşedintele rus.

Fii la curent:  ATACURI israeliene lângă Damasc. Explozii puternice în baza forÈ›elor de elită ale armatei siriene

Pe de altă parte, el a subliniat că industria militară trebuie să acorde o atenţie specială modernizării tehnicii de luptă pentru trupele de infanterie şi de asemenea să fie concepute noi arme pentru această categorie de trupe ce au „un rol foarte important în eventuale conflicte armate”.

„Obiectivul nostru este să ne dotăm cu cele mai bune arme, cu armament modern, pentru a ne creşte substanţial capacitatea de luptă”, a spus în continuare Putin. Mobilitatea şi capacitatea de a ne desfăşura forţele în orice punct de pe planetă într-un timp cât mai scurt posibil sunt elemente cheie pentru capacitatea de luptă a infanteriei, a conchis preşedintele rus.

Fii la curent:  Sorin Grindeanu spune că Bruxellesul a stabilit 'un calendar foarte clar' cu ce are România de făcut
Acorda un vot

Related Posts